Kenyér és pizzasütés

Tökéletes kenyeret vagy pizzát szeretne sütni otthon? Jó helyen jár!

Eddig is finom kenyereket, pizzákat sütőtt, de hiányzik egy kis plusz?
Az igazipizza.hu pizzakövön kemencés hatású kenyeret, az igazipizza.hu kenyér és pizzasütő vason pedig nápolyi pizzát süthet otthoni sütőjében. 

Melyiket válassza?

A pizzakő és a kenyér és pizzasütő vas is alkalmas kenyér, valamint pizzasütésre is. A kenyér és pizzasütő vas jobb hővezető a pizzakőnél, így jobban és gyorsabban megpirítja a pizza alját, ami egyébként is csak pár percet tölt a sütőben. A pizzakő pedig jobban szabályozza a páratartalmat, vastagabb lesz rajta a kenyér héja. Hogy ki mit kedvel jobban, az ízlés kérdése. Érdemes mindkettőt kipróbálni, ezért kedvezményes csomagban, együtt is rendelhető.
- vevőinknek a vas leginkább pizzasütéshez vált be.
- a Pizzakő pedig leginkább kenyérsütésre optimális
- a Pizzakő EXTRÁt pedig valódi, vastag héjú kemencés kenyér kedvelőinek ajánljuk

Nézet:

A sütőkő

Az igazipizza.hu pizzakővel a kemece képességeivel ruházhatja fel sütőjét, függetlenül attól, hogy légkeveréses elektromos, vagy gázsütője van. A sütőlap anyaga magas porozitású kerámia - samott. A tésztából feszabaduló párát felveszi, eltárolja, főleg a tészta alja felől - majd a kenyérsütés esetén a későbbi szakaszban, amikor arra szükség van, a párát visszaadja. A hő minden irányból egyenletesen érkezik - alulról is - az előmelegített kerámia felületnek köszönhetően. Mindezek eredményeképp a kenyér vagy pizza alja is egyenletesen megpirul, ropogós lesz, a tészta pedig jobban "feljön".
Élvezze a valódi kemencés pizzát saját otthonában, süssön finom, ropogós, házi kenyeret az igazipizza.hu sütőkővel!


 

Miben különbözik az igazipizza.hu pizzakő más pizzakövektől? Az igazipizza.hu pizzakő porozitása többszöröse az itthon kapható samotténak, és a legtöbb más pizzakőének. Ennek, és a más pizzakövek többségénél jóval nagyobb tömegének köszönhetően egyenletesebben közvetíti a hőt. A nagy porozitás miatt jobban szívja a felesleges nedvességet a rajta sűlő tésztából, így a kenyér és a pizza gyrosabban, és jobban megemelkedik.

Ha eddig bizonytalan volt, vagy elégedetlen volt otthon sütött házikenyerével, vagy pizzájával, rendelje meg az igazipizza.hu sütőkövét, hogy valódi, kemencés pizzát és kenyeret süthessen a konyhai sütőjében.

PIZZASÜTÉS AZ IGAZIPIZZA.HU PIZZAKŐVEL

0. Rendelje meg az igazipizza.hu sütőkövét, hogy valódi, kemencés pizzát süthessen a konyhai sütőjében.
1. Helyezze az igazipizza.hu sütőkövet közvetlenül vagy rácson a sütő aljába, majd a sütőt melegítse elő maximális hőmérsékletre (250 °C, vagy több). A maximális hőmérséklet elérése után a sütőlapot hagyja még további 30 percig melegedni.
2. A kinyújtott pizzát helyezze a darával megszórt pizzalapátra, tegye fel a feltétet, majd csúsztassa az előmelegített sütőben levő forró pizzalapra. A sütőt hagyja maximális fokozaton.
3. Amint a pizza elkészült (5-10 pec), vegye ki a pizzát a pizzalapáttal.

A pizzakövet ne olajozza, ne lisztezze, ne vizezze! A forró lapot csak szilikon edényfogóval fogja meg, és csak fa vágódeszkára helyezze. Vigyázzon, a pizzakő sokáig forró marad! A pizzsütő lap a ráfolyt feltéttől elszineződhet. A ráégett ételt ne mossa, csak kaparja le, vagy dörzsölje le egy kefével a kihűlt lapról. Az elszíneződések a használhatóságot nem befolyásolják.

  

KENYÉRSÜTÉS AZ IGAZIPIZZA.HU SÜTŐKŐVEL

0. Rendelje meg az igazipizza.hu sütőkövét, hogy valódi, kemencés kenyeret süthessen a konyhai sütőjében.
1. Helyezze az igazipizza.hu sütőkövet közvetlenül vagy rácson a sütő aljába, majd a sütőt melegítse elő 250 °C hőmérsékletre. Annak elérésekor a sütőlapot hagyja még további 30 percig melegedni. Az optimális előmelegítés idejét a kenyér mérete és fajtája, a sütő képességei szerint ki kell tapasztalni.
2. A megkelt kenyeret helyezze a darával megszórt péklapátra (pizzalapátra), vágja be, majd helyezze az előmelegített sütőben levő forró pizzalapra pizzalapát segítségével. A sütőt hagyja 250 °C fokozaton 10 percig, majd a hőmérsékletet állítsa 200 °C-ra.
3. Amint a kenyér elkészült (a kenyér méretétől és fajtájától függően 40-60 pec), vegye ki a pizzalapáttal, és helyezze egy rácsra amíg kihűl, hogy alulról is szellőzhessen. Csak a kihűlt kenyeret vágja fel.

Limara (Libor Mária), a Limara Péksége nevű nagysikerű blog szerzője, amatőr pék sütötte ezeket a gyönyörű kenyereket igazipizza.hu pizzakövön.

      
A sütőlapot ne olajozza, ne lisztezze, ne vizezze! A forró lapot csak szilikon edényfogóval fogja meg, és csak fa vágódeszkára helyezze. Vigyázzon, a sütőlap sokáig forró marad! A pizzsütő lap a ráfolyt feltéttől elszineződhet. A ráégett ételt ne mossa, csak kaparja le, vagy dörzsölje le egy kefével a kihűlt lapról. Az elszíneződések a használhatóságot nem befolyásolják.
kemencés pizza