Kérdése van? +36 21 3332040
A pizzakő anyaga magas porozitású, nagy hő-, és hőlökés-állóságú, nagy párafelvevő képességű, első osztályú tűzálló samott.
A pizzakővel valódi, kemencés pizzát, kenyeret süthetünk a konyhai, légkeveréses vagy gázsütőben. A pizzakövön sült pizza vagy kenyér alja finom, ropogós és barna lesz, nem ázik el, mint a tepsin. A csomag tartalma: - pizza és kenyérsütő kerámialap 40x30x2,5 cm, - pizzalapát 40x30 cm, - recept javaslat.
Mivel a fenti kedvező tulajdonságokhoz viszonylag puha samott szerkezet szükséges, a pizzakő széleinél legfeljebb 2-3 négyzetcentiméter méretű lepattanás előfordulhat.További információ a pizzakőről.
A pizzakő anyaga magas porozitású, nagy hő-, és hőlökés-állóságú, nagy párafelvevő képességű, első osztályú tűzálló samott.A felső és alsó felülete simított. Kenyér és pizza sütése esetén - az egyenletes pirulás, és a letapadás elkerülése végett - elő kell melegíteni, az alább leírtak szerint. A pizzakő egítségével valódi, kemencés pizzát, kenyeret süthetünk a konyhai, légkeveréses vagy gázsütőben. A pizza vagy kenyér alja finom, ropogós és barna lesz, nem ázik el, mint a tepsin. - helyezze a sütőbe a pizzakövet, majd a sütőt melegítse elő maximális hőmérsékletre (250 °C), majd a maximális hőmérséklet elérése után a pizzakövet hagyja még további 20 percig melegedni.- a kinyújtott, feltéttel ellátott pizzát helyezze az előmelegített sütőben levő forró pizzakőre pizzalapát segítségével. Ha a pizza túl nagy, vagy nincs pizzalapátja tegye ki a felforrósított pizzasütő lapot a tűzhelyre vagy vágódeszkára egy szilikon edényfogó kesztyűvel, és csúsztassa rá a pizzát, majd a lapot helyezze vissza a sütőbe.- amint a pizza elkészült, vegye ki a pizzát pizzasütő lapáttal, vagy a pizzasütő lapot vegye ki a szilikon edényfogó kesztyűvel, és csúsztassa le róla a pizzát. - a sütőlapot ne olajozza, ne lisztezze, ne vizezze! A forró lapot csak szilikon edényfogóval fogja meg, és csak fa vágódeszkára helyezze. Vigyázzon, a pizzakő sokáig forró marad! - a sütőlapon ropogós kenyér, burgonya is készíthető, vagy sütőpapíron, fóliába csomagolva akár húsok, egyéb ételek.Másik felhasználási mód: A cserépkályha tűzterét kemencévé alakíthatja. Ehhez a tűz leégése után helyezze a sütőlapot a parázsra, hamura, majd zárja be a tűztérajtót. Várja meg, amíg a tűztér hőmérséklete a megfelelő hőmérsékletre hül, a hőmérséklet követéséhez használjon sütőhőmérőt, vagy infra hőmérőt. A megfelelő hőmérséklet elérésekor helyezze a pizzát, kenyeret, péksüteményt közvetlenül, egyéb ételt kerámiaedényben a sütőlapra.További infó a cserépkályha tűzterének sütőként való használatáról. Méret: 400x300x25 mmTömeg: 5,7 kgMinőség: HBO+Gyártási technológia: plasztikus formázásSzíne: rózsaszín / sárgás-rózsaszínSűrűség: 1950 kg / m3Nyitott porozitás: 27-31 %Hőlökésállóság: >30Alkalmazási hőmérséklet. max.: 1200 °CHőtágulás (lineáris): 0,5% 1000 °C-nálA Magyarországon forgalmazott samottok többségével ellentétben megfelel az ÖNORM B 8306 kályhás samott szabvány előírásainak. A pizzalapát mérete nyéllel együtt: 30x40 cm A lapát rész (nyél nélkül): 30x30 cm Anyaga nyírfa rétegelt lemez.További képek: