Pizzakő, kenyérsütő lap 36x30x2,5 cm (lapát nélkül)

Pizzakő, kenyérsütő lap 36x30x2,5 cm (lapát nélkül)
Pizzakő, kenyérsütő lap 36x30x2,5 cm (lapát nélkül)
Pizzakő, kenyérsütő lap 36x30x2,5 cm (lapát nélkül)
Pizzakő, kenyérsütő lap 36x30x2,5 cm (lapát nélkül)
2023.12.05
17 990 Ft (14 165 Ft + ÁFA)

A pizzakő anyaga magas porozitású, nagy hő-, és hőlökés-állóságú, nagy párafelvevő képességű, első osztályú tűzálló samott.

A pizzakővel valódi, kemencés pizzát, kenyeret süthetünk a konyhai, légkeveréses vagy gázsütőben. A pizzakövön sült pizza vagy kenyér alja finom, ropogós és barna lesz, nem ázik el, mint a tepsin.
A csomag tartalma: pizza és kenyérsütő kerámialap 36x30x2,5 cm, recept javaslat.

 

Mivel a fenti kedvező tulajdonságokhoz viszonylag puha samott szerkezet szükséges, a pizzakő széleinél legfeljebb 2-3 négyzetcentiméter méretű lepattanás előfordulhat.

További információ a pizzakőről.

Részletek

A pizzakő anyaga magas porozitású, nagy hő-, és hőlökés-állóságú, nagy párafelvevő képességű, első osztályú tűzálló samott.
A felső és alsó felülete simított. Kenyér és pizza sütése esetén - az egyenletes pirulás, és a letapadás elkerülése végett - elő kell melegíteni, az alább leírtak szerint.

A pizzakő egítségével valódi, kemencés pizzát, kenyeret süthetünk a konyhai, légkeveréses vagy gázsütőben. A pizza vagy kenyér alja finom, ropogós és barna lesz, nem ázik el, mint a tepsin.
- helyezze a sütőbe a pizzakövet, majd a sütőt melegítse elő maximális hőmérsékletre (250 °C), majd a maximális hőmérséklet elérése után a pizzakövet hagyja még további 20 percig melegedni.
- a kinyújtott, feltéttel ellátott pizzát helyezze az előmelegített sütőben levő forró pizzakőre pizzalapát segítségével. Ha a pizza túl nagy, vagy nincs pizzalapátja tegye ki a felforrósított pizzasütő lapot a tűzhelyre vagy vágódeszkára egy szilikon edényfogó kesztyűvel, és csúsztassa rá a pizzát, majd a lapot helyezze vissza a sütőbe.
- amint a pizza elkészült, vegye ki a pizzát pizzasütő lapáttal, vagy a pizzasütő lapot vegye ki a szilikon edényfogó kesztyűvel, és csúsztassa le róla a pizzát.
- a sütőlapot ne olajozza, ne lisztezze, ne vizezze! A forró lapot csak szilikon edényfogóval fogja meg, és csak fa vágódeszkára helyezze. Vigyázzon, a pizzakő sokáig forró marad!
- a sütőlapon ropogós kenyér, burgonya is készíthető, vagy sütőpapíron, fóliába csomagolva akár húsok, egyéb ételek.

Másik felhasználási mód:
A cserépkályha tűzterét kemencévé alakíthatja. Ehhez a tűz leégése után helyezze a sütőlapot a parázsra, hamura, majd zárja be a tűztérajtót. Várja meg, amíg a tűztér hőmérséklete a megfelelő hőmérsékletre hül, a hőmérséklet követéséhez használjon sütőhőmérőt, vagy infra hőmérőt. A megfelelő hőmérséklet elérésekor helyezze a pizzát, kenyeret, péksüteményt közvetlenül, egyéb ételt kerámiaedényben a sütőlapra.

További infó a cserépkályha tűzterének sütőként való használatáról.

Méret: 400x300x25 mm
Tömeg: 5,7 kg
Minőség: HBO+
Gyártási technológia: plasztikus formázás
Színe: rózsaszín / sárgás-rózsaszín
Sűrűség: 1950 kg / m3
Nyitott porozitás: 27-31 %
Hőlökésállóság: >30
Alkalmazási hőmérséklet. max.: 1200 °C
Hőtágulás (lineáris): 0,5% 1000 °C-nál
A Magyarországon forgalmazott samottok többségével ellentétben megfelel az ÖNORM B 8306 kályhás samott szabvány előírásainak.


További képek:

Adatok
Cikkszám
sutolap_36
Hasonló termékek