Új jelszó kérése
Termék részletek


Pizzakő, pizzasütő samottlap, kenyérsütő lap 40x30x2,5 cm

Pizzakő, pizzasütő samottlap, kenyérsütő lap 40x30x2,5 cm
4 990 Ft (3 929 Ft + ÁFA)4990

A pizzakő anyaga magas porozitású, nagy hő-, és hőlökés-állóságú, nagy párafelvevő képességű, első osztályú tűzálló samott.

A pizzakővel valódi, kemencés pizzát, kenyeret süthetünk a konyhai, légkeveréses vagy gázsütőben. A pizzakövön sült pizza vagy kenyér alja finom, ropogós és barna lesz, nem ázik el, mint a tepsin.
A csomag tartalma: pizza és kenyérsütő kerámialap 40x30x2,5 cm, recept javaslat.

További információ a pizzakőről.

  • Csatlakozzon Facebook csoportunkhoz, ahol megoszthatja tapasztalatait, és újabb ötleteket szerezhet a többi igazipizza.hu pizzakő tulajdonostól.
    Hívja meg érdeklődő barátait is!

    A pizzakő anyaga magas porozitású, nagy hő-, és hőlökés-állóságú, nagy párafelvevő képességű, első osztályú tűzálló samott.
    A felső és alsó felülete simított. Kenyér és pizza sütése esetén - az egyenletes pirulás, és a letapadás elkerülése végett - elő kell melegíteni, az alább leírtak szerint.

    A pizzakő egítségével valódi, kemencés pizzát, kenyeret süthetünk a konyhai, légkeveréses vagy gázsütőben. A pizza vagy kenyér alja finom, ropogós és barna lesz, nem ázik el, mint a tepsin.
    - helyezze a sütőbe a pizzakövet, majd a sütőt melegítse elő maximális hőmérsékletre (250 °C), majd a maximális hőmérséklet elérése után a pizzakövet hagyja még további 20 percig melegedni.
    - a kinyújtott, feltéttel ellátott pizzát helyezze az előmelegített sütőben levő forró pizzakőre pizzalapát segítségével. Ha a pizza túl nagy, vagy nincs pizzalapátja tegye ki a felforrósított pizzasütő lapot a tűzhelyre vagy vágódeszkára egy szilikon edényfogó kesztyűvel, és csúsztassa rá a pizzát, majd a lapot helyezze vissza a sütőbe.
    - amint a pizza elkészült, vegye ki a pizzát pizzasütő lapáttal, vagy a pizzasütő lapot vegye ki a szilikon edényfogó kesztyűvel, és csúsztassa le róla a pizzát.
    - a sütőlapot ne olajozza, ne lisztezze, ne vizezze! A forró lapot csak szilikon edényfogóval fogja meg, és csak fa vágódeszkára helyezze. Vigyázzon, a pizzakő sokáig forró marad!
    - a sütőlapon ropogós kenyér, burgonya is készíthető, vagy sütőpapíron, fóliába csomagolva akár húsok, egyéb ételek.

    Másik felhasználási mód:
    A cserépkályha tűzterét kemencévé alakíthatja. Ehhez a tűz leégése után helyezze a sütőlapot a parázsra, hamura, majd zárja be a tűztérajtót. Várja meg, amíg a tűztér hőmérséklete a megfelelő hőmérsékletre hül, a hőmérséklet követéséhez használjon sütőhőmérőt, vagy infra hőmérőt. A megfelelő hőmérséklet elérésekor helyezze a pizzát, kenyeret, péksüteményt közvetlenül, egyéb ételt kerámiaedényben a sütőlapra.

    További infó a cserépkályha tűzterének sütőként való használatáról.

    Méret: 400x300x25 mm
    Tömeg: 7 kg
    Minőség: HBO+
    Gyártási technológia: plasztikus formázás
    Színe: rózsaszín / sárgás-rózsaszín
    Sűrűség: 1950 kg / m3
    Nyitott porozitás: 27-31 %
    Hőlökésállóság: >30
    Alkalmazási hőmérséklet. max.: 1200 °C
    Hőtágulás (lineáris): 0,5% 1000 °C-nál
    A Magyarországon forgalmazott samottok többségével ellentétben megfelel az ÖNORM B 8306 kályhás samott szabvány előírásainak.


    További képek:





  • Cikkszám
    sutolap
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.