Új jelszó kérése

Pizzakő, pizzasütő samottlap, kenyérsütő lap 40x30x2,5 cm (lapát nélkül)

Pizzakő, pizzasütő samottlap, kenyérsütő lap 40x30x2,5 cm (lapát nélkül)

A pizzakő anyaga magas porozitású, nagy hő-, és hőlökés-állóságú, nagy párafelvevő képességű, első osztályú tűzálló samott.

A pizzakővel valódi, kemencés pizzát, kenyeret süthetünk a konyhai, légkeveréses vagy gázsütőben. A pizzakövön sült pizza vagy kenyér alja finom, ropogós és barna lesz, nem ázik el, mint a tepsin.
A csomag tartalma: pizza és kenyérsütő kerámialap 40x30x2,5 cm, recept javaslat.

 

Mivel a fenti kedvező tulajdonságokhoz viszonylag puha samott szerkezet szükséges, a pizzakő széleinél legfeljebb körömnyi méretű lepattanás előfordulhat.

További információ a pizzakőről.

4 990 Ft (3 929 Ft + ÁFA)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Csatlakozzon Facebook csoportunkhoz, ahol megoszthatja tapasztalatait, és újabb ötleteket szerezhet a többi igazipizza.hu pizzakő tulajdonostól.
Hívja meg érdeklődő barátait is!

A pizzakő anyaga magas porozitású, nagy hő-, és hőlökés-állóságú, nagy párafelvevő képességű, első osztályú tűzálló samott.
A felső és alsó felülete simított. Kenyér és pizza sütése esetén - az egyenletes pirulás, és a letapadás elkerülése végett - elő kell melegíteni, az alább leírtak szerint.

A pizzakő egítségével valódi, kemencés pizzát, kenyeret süthetünk a konyhai, légkeveréses vagy gázsütőben. A pizza vagy kenyér alja finom, ropogós és barna lesz, nem ázik el, mint a tepsin.
- helyezze a sütőbe a pizzakövet, majd a sütőt melegítse elő maximális hőmérsékletre (250 °C), majd a maximális hőmérséklet elérése után a pizzakövet hagyja még további 20 percig melegedni.
- a kinyújtott, feltéttel ellátott pizzát helyezze az előmelegített sütőben levő forró pizzakőre pizzalapát segítségével. Ha a pizza túl nagy, vagy nincs pizzalapátja tegye ki a felforrósított pizzasütő lapot a tűzhelyre vagy vágódeszkára egy szilikon edényfogó kesztyűvel, és csúsztassa rá a pizzát, majd a lapot helyezze vissza a sütőbe.
- amint a pizza elkészült, vegye ki a pizzát pizzasütő lapáttal, vagy a pizzasütő lapot vegye ki a szilikon edényfogó kesztyűvel, és csúsztassa le róla a pizzát.
- a sütőlapot ne olajozza, ne lisztezze, ne vizezze! A forró lapot csak szilikon edényfogóval fogja meg, és csak fa vágódeszkára helyezze. Vigyázzon, a pizzakő sokáig forró marad!
- a sütőlapon ropogós kenyér, burgonya is készíthető, vagy sütőpapíron, fóliába csomagolva akár húsok, egyéb ételek.

Másik felhasználási mód:
A cserépkályha tűzterét kemencévé alakíthatja. Ehhez a tűz leégése után helyezze a sütőlapot a parázsra, hamura, majd zárja be a tűztérajtót. Várja meg, amíg a tűztér hőmérséklete a megfelelő hőmérsékletre hül, a hőmérséklet követéséhez használjon sütőhőmérőt, vagy infra hőmérőt. A megfelelő hőmérséklet elérésekor helyezze a pizzát, kenyeret, péksüteményt közvetlenül, egyéb ételt kerámiaedényben a sütőlapra.

További infó a cserépkályha tűzterének sütőként való használatáról.

Méret: 400x300x25 mm
Tömeg: 5,7 kg
Minőség: HBO+
Gyártási technológia: plasztikus formázás
Színe: rózsaszín / sárgás-rózsaszín
Sűrűség: 1950 kg / m3
Nyitott porozitás: 27-31 %
Hőlökésállóság: >30
Alkalmazási hőmérséklet. max.: 1200 °C
Hőtágulás (lineáris): 0,5% 1000 °C-nál
A Magyarországon forgalmazott samottok többségével ellentétben megfelel az ÖNORM B 8306 kályhás samott szabvány előírásainak.


További képek:





Adatok
Cikkszám
sutolap
Webáruház készítés