Kemence fenéksamott, 280x280x55 mm

Kemence fenéksamott, 280x280x55 mm
Kemence fenéksamott, 280x280x55 mm
Kemence fenéksamott, 280x280x55 mm
Kemence fenéksamott, 280x280x55 mm
Kemence fenéksamott, 280x280x55 mm
Kemence fenéksamott, 280x280x55 mm
2023.10.05
5 987 Ft (4 714 Ft + ÁFA)
28x28 cm méretű, 5,5 cm vastag samottlap, fatüzeléses kemence fenekéhez optimalizált összetétel.
Az optimalizált hőtechnikai tulajdonságoknak köszönhetően az ételek alulról is ideálisan átsülnek, a kenyér alja nem ég meg.

Vastag hőszigetelést javaslunk alá.
Az egész kemence alá ajánljuk a kálciumszilikát szigetelést, mely hőálló, és terhelhető.

Minőség: HBS
Gyártási technológia: plasztikus formázás
Színe: vöröses

Alkalmazási hőmérséklet. max.: 1100 °C

Tűzállóság (EN 993-12 szerint): SK 27
Hőlökésállóság NF 2 formátumra, 20-950-20 °C metódus (DIN 51068/Teil 2 szerint): >30
Al2O3 tartalom (EN ISO 12677 szerint): >20%
Sűrűség (EN 993-2 szerint): 1700kg / m3
Nyitott porozitás (EN 993-1 szerint): 27 %
Nyomószilárdság (EN 993-5 szerint): >10 MPa
Lineáris hőtágulás ( EN 993-19 szerint): 20 - 550°C 46*10-6 K-1, 20 - 800°C 58*10-6 K-1
Hővezetési együttható: 20 °C: 0,48 W/mK, 400 °C: 0,55 W/mK, 600 °C: 0,56 W/mK, 800 °C: 0,62 W/mK, 1000 °C: 0,73 W/mK

Közepes fajhő: 20 - 400°C 0,96 kJ/kgK, 20 - 1100°C 1,06 kJ/kgK

Szabvány szerint megengedett méreteltérés: < 100 mm méretek esetén ± 1,5 mm, ≥ 100 mm méret esetén ± 1,5 %

Szabvány szerint megengedett elhajlás: 1,5 %


A Magyarországon forgalmazott samottok többségével ellentétben megfelel az ÖNORM B 8306 kályhás samott szabvány előírásainak.

A termék jellegemiatt saját szállítás javasolt, vagy raklapos szállítással küldjük!
Részletek

Az általunk forgalmazott samott kemencében:

Kemence állítólag bármilyen samottból, vagy akár bontott téglából is építhető. Tényelg mindegy, hogy milyen anyagból épített kemencében sütjük meg az egészségesnek szánt betevőnket?

Samottunk nyitott porozitása - a merőben eltérő gyártástechnológiának köszönhetően - többszöröse az itthon kapható samotténak. Az ebből adódó alacsonyabb hővezetési együtthatónak köszönhetően, kemence építése esetén - a Magyarországon kapható samottok többségével ellentétben - nem égeti meg a kenyér fenekét, egyenletesebben közvetíti a hőt. A nagy nyitott porozitás miatt jobban szívja a felesleges nedvességet a rajta sűlő tésztából, így a kenyér és a pizza gyrosabban, és jobban megemelkedik.

Ezen kívül a kályhás boltokban, és a tüzépeken kapható samottok többsége Kelet-Európából (Romániából, Ukrajnából), vagy időnként akár Kínából, Indiából származik. Elvétve Magyar gyártmányú samottot is kapni ezeken a helyeken. Ezen termékek közös tulajdonsága, hogy az összetételt illetően a gyártó semmilyen garanciát nem ad, sőt gyakran ismeretlen helyről származó bontott samott őrleményt is belekevernek a gyártás során. Mivel a gyártási technológiák során bekerülő szennyezők miatt a kerámiatárgyak ólommal és kadmiummal (erősen mérgező elemek) szennyezhetik a velük közvetlen érintkezésbe kerülő élelmiszereket, az EU 84/500/EEC irányelve és 1935/2004/EC rendelete, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv rendelkezései szerint is, az ilyen termékek gyártója - akkreditált laborvizsgálaton alapuló - nyilatkozatot kell kiállítson az élelmiszerrel rendeltetészerűen érintkezésbe kerülő kerámiatárgyak ólom és kadmium kioldhatóságáról. Termékünk ugyan kályhás samott, ám a gyártó kifejezetten élelmiszerrel való érintkezés céljára is gyártja azt. Ezért különös gondot fordít a gyártási technológia tisztaságára, garantálja is azt. Valamint az említett, akkrediltált vizsgálatot is elvégeztettük. A termékünk egészségre ártalmatlan mivolta így garantált. A kizárólag kályha, vagy pláne ipari célra gyártott tűzálló anyagok gyártója nem feltétlen fordít figyelmet a terméke élelmiszeripari tisztaságára, hiszen nem erre a célra gyártja. Termékünk akkrediltált laborvizsgálati eredményeit itt, gyártói megfelelőségi nyilatkozatát pedig itt és itt találja meg.

Tudomásunk szerint, pillanatnyilag kizárólag a mi általunk forgalmazott samott rendelkezik hiteles élelmiszeripari tanúsítvánnyal. Különösen fontos ez olyan éttermekben (pizzériák, pékéségek), ahol az étel közvetlenül a kemence fenekén sül, tehát érintkezésbe kerül a samottal. Ilyen helyeken a NÉBIH, hatósági ellenőrzései során, kérheti a kemence fenekére vonatkozó tanúsítványt. Építtesse kemencéjét élelmiszeripari tanúsítvánnyal rendelkező samottból!



 

Adatok
Vonalkód
28-2855
Cikkszám
ra_28-2855