Duzzasztott perlit Pd 0-3 mm 100 l zsákban - feltöltéshez

Duzzasztott perlit Pd  0-3 mm 100 l zsákban - feltöltéshez
Duzzasztott perlit Pd  0-3 mm 100 l zsákban - feltöltéshez
Duzzasztott perlit Pd  0-3 mm 100 l zsákban - feltöltéshez
Duzzasztott perlit Pd  0-3 mm 100 l zsákban - feltöltéshez
2023.09.26
7 602 Ft (5 986 Ft + ÁFA)

Első sorban szárazon betöltött hőszigetelésként alkalmas (például két falazat közé kemencében), de számos egyéb építőipari célra is használható, lásd a részletes termékleírást lentebb.

Mellesleg kertészeti célra is ezt a változatot válaszd: hajtatáshoz, palátaneveléshez, talajlazításhoz, nedvesség megkötéshez.

A Pd duzzasztott perlit az egyik legkeményebb szemcséjű, tömörített feltöltésekre ez a legjobb választás. Mint a legmagasabb hőtűrésű perlit, a kemence építések nélkülözhetetlen anyaga.

A Pd építőipari perlit egy természetes üvegásványi vulkanikus kőzet, amely a mikropórusainak köszönhetően rendkívül jó hőszigetelő és páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. Nem tartalmaz semmilyen egészségre és a  környezetre káros anyagot. Beépítésével megakadályozható a falak nedvesedése, a pára lecsapódása, így a lakóépületből száműzhetők a penészgombák. Alkalmazása különösen ajánlott az egyébként jó hőszigetelésű korszerű égetett kerámia falazatokon, mert a természetes agyag- és üvegásványokból készült építőanyagok tudják csak biztosítani a kellemes komfortérzetet lakásunkban valamint növelik az épület tűzvédelmét. A kiporzás miatt porálarc használata javasolt, tip. 2FFP.
Minőségét korlátlan ideig megőrz

Részletek

Műszaki adatok:
Kémiai összetétel: SiO2 68,0-
75,0%; Al2O3 10,0-12,0%; K2O 3,2-
4,5%; Na2O 2,8-4,5%;
valamint: Fe2O3, CaO, MgO
Haloms-rűség: 77-104 g/l
Szemcseméret: 0,0-3,0 mm
Kémhatás: PH 6,8-7,1
Szerves anyag tartalom: 0 %, steril

Vízfelvevő képesség: 5,0 g/g
900 Co
-ig hőálló.
A1 nem éghető!
λ= 0,047 W/mK
Csomagolás: 100 l-es PE zsákban
Tárolás: fedett száraz helyen, a
nedvességtől óvni kell!


Felhasználási terület: szárazkeverékek töltőanyaga, hőszigetelő könnyűbeton és alapvakolat, többrétegű falszerkezetek hő- és hangszigetelő rétege, lapos és magas tetők feltöltéses hőszigetelése, épületszerkezetek tűzvédelmi bevonata, azbeszt-mentesítés területén.


Tulajdonságok:
nem éghető, az égést nem táplálja
kiváló hőszigetelő és páraáteresztő
rovar és rágcsáló nem károsítja
Természetes ásványi anyag
Környezetkímélő
Talajjavító hatású

Felhasználás:
Szárazkeverékek készítése a gyártó saját receptúrája szerint történik.
Helyszíni hőszigetelő beton és habarcs készítésekor nem szabad a keverékhez homokot vagy homokos kavicsot adagolni! Beton és habarcs adalékszerek alkalmazását kifejezetten javasoljuk, ezek segítik a bedolgozást, csökkentik a repedési hajlandóságot, növelik a szilárdságot és elősegítik a kötés mielőbbi megkezdését, biztonságos lefolyását. Ügyeljen az alapfelületek szakszerű előkészítésére, az idevonatkozó műszaki irányelvek maradéktalan betartására!
Építőipari munkálatokat kizárólag jogosultsággal rendelkező szakemberrel végeztessen!Perlitbeton készítése: a 100 l-es duzzasztott perlit zsákba 15-20 l vizet öntünk, és állni hagyjuk 30 percig. A kényszerkeverőgép tartályába öntjük a maradék viz 2/3 -át és a cementet, majd rövid forgatás után az előkészített perlitet a cementpéphez adagoljuk,. A perlitbetont egyneművé válásig forgatjuk (max. 3 percig). közben vízzel beállítjuk a kívánt konzisztenciát. Ajánlott rétegvastagság: min.10 cm. Vakhézagok kialakítása 12-15 m2- ként szükséges A perlitbeton felületét tapadóhíd alkalmazása mellett, aljzatkiegyenlítővel vagy 3-4,5 cm vst. cementesztrichel kell ellátni. 1 m3 perlitbeton készítéséhez 14 zsák duzzasztott perlit szükséges.

 

Kéménybélés szigetelése
A Pd jelű duzzasztott perlit termékünk kitűnően alkalmazható minden tipusú kémény szigeteléséhez. Akiemelkedően magas, 900 Co-os hőtűrése, éghetetlensége és kiváló hőszigetelése ideális hőszigeteléskéményeinknek. A teret teljesen, hézag mentesen kitölti, így tökéletes szigetelés készíthető. A kéménybélésés a köpeny anyagától és kialakításától függetlenül alkalmazható.
A Pd duzzasztott perlitet a kémény építésével párhuzamosan kell a kitöltendő résbe önteni, majdtérfogatának 85-90 %-ra tömöríteni és mésztejjel lekötni!
Készíthetünk hőszigetelő habarcsot is, ekkor 100 l Pd perlitet szárazon sszekeverünk 5 kg hőálló cementel, majd 25-30 l vízzel FN könnyű betont keverünk, a keverés idő max 5 perc lehet. Ezután a kémény építésével együtt haladva töltjük ki a hőszigetelő habarccsal a rést.
A kémény kialakításánál különösen ügyeljen a csapadék víz hőszigetelésbe való bejutásának
megakadályozására!

Adatok
Vonalkód
Pd
Cikkszám
perlitpd