Duzzasztott perlit P2 0-1,6 mm 2 m³ raklapon - könnyűbetonhoz

Duzzasztott perlit P2  0-1,6 mm 2 m³ raklapon - könnyűbetonhoz
Duzzasztott perlit P2  0-1,6 mm 2 m³ raklapon - könnyűbetonhoz
Duzzasztott perlit P2  0-1,6 mm 2 m³ raklapon - könnyűbetonhoz
Duzzasztott perlit P2  0-1,6 mm 2 m³ raklapon - könnyűbetonhoz
Ha most rendeled házhoz, ekkor kapod meg
2021.06.22
64 306 Ft (50 635 Ft + ÁFA)
Egységár: 32 153 Ft/m³ (25 318 Ft/m³ + ÁFA)

Első sorban hőszigetelő betonok, hőszigetelő tűzálló betonok kitöltő anyaga, de számos egyéb építőipari célra is használható, lásd a részletes termékleírást lentebb.

A P2 építőipari perlit egy természetes üvegásványi vulkanikus kőzet, amely a mikropórusainak köszönhetően rendkívül jó hőszigetelő és páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. Nem tartalmaz semmilyen egészségre és a  környezetre káros anyagot. Beépítésével megakadályozható a falak nedvesedése, a pára lecsapódása, így a lakóépületből száműzhetők a penészgombák. Alkalmazása különösen ajánlott az egyébként jó hőszigetelésű korszerű égetett kerámia falazatokon, mert a természetes agyag- és üvegásványokból készült építőanyagok tudják csak biztosítani a kellemes komfortérzetet lakásunkban valamint növelik az épület tűzvédelmét. A kiporzás miatt porálarc használata javasolt, tip. 2FFP.
Minőségét korlátlan ideig megőrz

Részletek

Műszaki adatok:
Kémiai összetétel: SiO2 68,0-
75,0%; Al2O3 10,0-12,0%; K2O 3,2-
4,5%; Na2O 2,8-4,5%;
valamint: Fe2O3, CaO, MgO
Halomsűrűség: 60-80 g/l
Szemcseméret: 0,0-1,6 mm
Kémhatás: PH 6,8-7,1
Szerves anyag tartalom: 0 %, steril
Vízfelvevő képesség: 5,0 g/g
900 Co
-ig hőálló.
A1 nem éghető!
λ= 0,042 W/mK
Csomagolás: 100 l-es PE zsákban
Tárolás: fedett száraz helyen, a nedvességtől óvni kell!

Felhasználási terület: szárazkeverékek töltőanyaga, hőszigetelő könnyűbeton és alapvakolat, többrétegű falszerkezetek hő- és hangszigetelő rétege, lapos és magas tetők feltöltéses hőszigetelése, épületszerkezetek tűzvédelmi bevonata, azbeszt-mentesítés területén.

Tulajdonságok:
nem éghető, az égést nem táplálja
kiváló hőszigetelő és páraáteresztő
rovar és rágcsáló nem károsítja
Természetes ásványi anyag
Környezetkímélő
Talajjavító hatású

Felhasználás:
Szárazkeverékek készítése a gyártó saját receptúrája szerint történik.
Helyszíni hőszigetelő beton és habarcs készítésekor nem szabad a keverékhez homokot vagy homokos kavicsot adagolni! Beton és habarcs adalékszerek alkalmazását kifejezetten javasoljuk, ezek segítik a bedolgozást, csökkentik a repedési hajlandóságot, növelik a szilárdságot és elősegítik a kötés mielőbbi megkezdését, biztonságos lefolyását. Ügyeljen az alapfelületek szakszerű előkészítésére, az idevonatkozó műszaki irányelvek maradéktalan betartására!
Építőipari munkálatokat kizárólag jogosultsággal rendelkező szakemberrel végeztessen!Perlitbeton készítése: a 100 l-es duzzasztott perlit zsákba 15-20 l vizet öntünk, és állni hagyjuk 30 percig. A kényszerkeverőgép tartályába öntjük a maradék viz 2/3 -át és a cementet, majd rövid forgatás után az előkészített perlitet a cementpéphez adagoljuk,. A perlitbetont egyneművé válásig forgatjuk (max. 3 percig). közben vízzel beállítjuk a kívánt konzisztenciát. Ajánlott rétegvastagság: min.10 cm. Vakhézagok kialakítása 12-15 m2- ként szükséges A perlitbeton felületét tapadóhíd alkalmazása mellett, aljzatkiegyenlítővel vagy 3-4,5 cm vst. cementesztrichel kell ellátni. 1 m3 perlitbeton készítéséhez 14 zsák duzzasztott perlit szükséges.

 

 


Hőszigetelő Perlit vakolóhabarcs készítése: a 100 l-es duzzasztott perlit zsákba 20 l vizet öntünk, és állni hagyjuk 30 percig. A kényszerkeverőgép tartályában mészből és vízből mésztejet készítünk, majd az előkészített perlitet folyamatosan hozzáadjuk. Rövid forgatás után a keverékhez adagoljuk a cementet, vagy gipszperlit vakolat esetén a gipszet. A perlithabarcsot egyneművé válásig forgatjuk (max 3 percig). A hőszigetelő alapvakolatot oldalfalon egy rétegben 2,0-2,5 cm vastagságban, mennyezeten max. 1,5 cm, hordjuk fel. Ügyeljen a tágulási profilok és a vakolatvágások szakszerű kialakítására! Az elkészült vakolatot 48 órán keresztül nedvesen kell tartani. 1 m3 vakolóhabarcs készítéséhez 14 zsák duzzasztott perlit szükséges.

Adatok
Cikkszám
perlitp2_r