Kemenceépítő samott téglák és samott lapok
Elsődleges fontosságúak számunkra a jogszabályi előírások, valamint az ügyfeleink egészsége. Ezért kemence építésre forgalmazott termékeink élelmiszeripari tanúsítvánnyal rendelkeznek, melyeket itt érhetnek el: 1, 2, 3, 4
A samot elemek megmunkálásához gyémént tárcsa szükséges.
Ide kattintva pedig megnézheti az albumunkat, ahol a nálunk vásárolt anyagokból épített kemencéket, grillezőket, kerti konyhákat gyűjtöttük össze. Ügyfeleink saját kezű, és cégünk által kivitelezett munkák vegyesen.
Miért válassza a kiváló minőségű kemence építő samott termékeinket?
- Optimalizált hőleadás és hőtárolás, az ételek alulról is ideálisan átsülnek, a kenyér alja nem ég meg.
- Élelmiszeripari minősítéssel rendelkeznek, tehát biztosan nem jut belőle egészségre veszélyes anyag még a közvetlenül rajta sült ételbe sem.
- Rendkívül magas hőlökésállóságának köszönhetően akár örökös élettartammal rendelkeznek
Az általunk forgalmazott samott kemencében:
Kemence állítólag bármilyen samottból, vagy akár bontott téglából is építhető. Tényelg mindegy, hogy milyen anyagból épített kemencében sütjük meg az egészségesnek szánt betevőnket?
Samottunk nyitott porozitása - a merőben eltérő gyártástechnológiának köszönhetően - többszöröse az itthon kapható samotténak. Az ebből adódó alacsonyabb hővezetési együtthatónak köszönhetően, kemence építése esetén - a Magyarországon kapható samottok többségével ellentétben - nem égeti meg a kenyér fenekét, egyenletesebben közvetíti a hőt. A nagy nyitott porozitás miatt jobban szívja a felesleges nedvességet a rajta sűlő tésztából, így a kenyér és a pizza gyrosabban, és jobban megemelkedik.
Ezen kívül a kályhás boltokban, és a tüzépeken kapható samottok többsége Kelet-Európából (Romániából, Ukrajnából), vagy időnként akár Kínából, Indiából származik. Elvétve Magyar gyártmányú samottot is kapni ezeken a helyeken. Ezen termékek közös tulajdonsága, hogy az összetételt illetően a gyártó semmilyen garanciát nem ad, sőt gyakran ismeretlen helyről származó bontott samott őrleményt is belekevernek a gyártás során. Mivel a gyártási technológiák során bekerülő szennyezők miatt a kerámiatárgyak ólommal és kadmiummal (erősen mérgező elemek) szennyezhetik a velük közvetlen érintkezésbe kerülő élelmiszereket, az EU 84/500/EEC irányelve és 1935/2004/EC rendelete, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv rendelkezései szerint is, az ilyen termékek gyártója - akkreditált laborvizsgálaton alapuló - nyilatkozatot kell kiállítson az élelmiszerrel rendeltetészerűen érintkezésbe kerülő kerámiatárgyak ólom és kadmium kioldhatóságáról. Termékünk ugyan kályhás samott, ám a gyártó kifejezetten élelmiszerrel való érintkezés céljára is gyártja azt. Ezért különös gondot fordít a gyártási technológia tisztaságára, garantálja is azt. Valamint az említett, akkrediltált vizsgálatot is elvégeztettük. A termékünk egészségre ártalmatlan mivolta így garantált. A kizárólag kályha, vagy pláne ipari célra gyártott tűzálló anyagok gyártója nem feltétlen fordít figyelmet a terméke élelmiszeripari tisztaságára, hiszen nem erre a célra gyártja. Termékünk akkrediltált laborvizsgálati eredményeit itt, gyártói megfelelőségi nyilatkozatát pedig itt és itt találja meg.
Tudomásunk szerint, pillanatnyilag kizárólag a mi általunk forgalmazott samott rendelkezik hiteles élelmiszeripari tanúsítvánnyal. Különösen fontos ez olyan éttermekben (pizzériák, pékéségek), ahol az étel közvetlenül a kemence fenekén sül, tehát érintkezésbe kerül a samottal. Ilyen helyeken a NÉBIH, hatósági ellenőrzései során, kérheti a kemence fenekére vonatkozó tanúsítványt. Építtesse kemencéjét élelmiszeripari tanúsítvánnyal rendelkező samottból!