Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat hőelemmel AS 5030.3 biztonsági retesz

Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat hőelemmel AS 5030.3 biztonsági retesz
Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat hőelemmel AS 5030.3 biztonsági retesz
Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat hőelemmel AS 5030.3 biztonsági retesz
Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat hőelemmel AS 5030.3 biztonsági retesz
2023.12.05
90 955 Ft (71 618 Ft + ÁFA)
Ezzel a biztonsági készülékkel megelőzhető, hogy például a konyhai páraelszívó mérgező szénmonoxid visszaáramlást okozzon a kandallóból vagy egyéb tüzelőberendezésből a lakótérbe.

Mindössze helyezze az ablaknyitás érzékelőt a konyhai páraelszívóhoz legközelebbi, megfelelő méretű, bukóra nyitható ablakra, a vezérőt pedig a páraelszívó villásdugója és az aljzat közé.
Mostantól a páraelszívó csak nyitott ablak esetén lesz működőképes, így nem lesz képes a kandallóból visszaszívott szénmonoxiddal telíteni a lakás levegőjét. További előny, hogy a páraelszívó hatásfoka is jelentősen javul a megfelelő levegő-utánpótlásnak köszönhetően.
Az ablaknyitás érzékelő és a vezérlő közt vezeték nélküli a kapcsolat, a beszerelés semminemű előkészítést, vésést, vezetékezést nem igényel. Bármikor, utólag is, percek alatt beépíthető.

Az 5030.3 változat egy vezeték nélküli hőelemmel is rendelkezik, melyet a kandallót a keménnyel összekötő füstcsőbe kell építeni. Így a vezérlő csak akkor követeli meg az ablaknyitást, ha a kandallóban ténylegesen ég a tűz.

Sötét színű az ablakkeret? Ez sem lehet gond! Az AS 5030.3 változat ablaknyitás érzékelőjéhez a fehér mellett egy sötétbarna házat is adunk.

Az AS 5030.3 változatot a Katasztrófavédelem hologramos matricával plombálhatja, ezután nem lehet kijátszani, megkerülni.
Részletek
Miért van erre szükség?
Elsősorban az Ön és családja biztonsága érdekében.

Ezen kívül, az MSZ 845 számú "kémény szabvány" is előírja, tehát lakóház légterében telepített kémény vagy tüzelőberendezés használatba vételi engedélyének kiadásakor a katasztrófavédelem meg fogja követelni ezt a biztonsági eszközt.

Idézet a "kémény szabványból":

"4.3.3. Égéstermék-elvezető berendezéshez csatlakozó, nyitott égésterű tüzelőberendezést nem szabad telepíteni olyan helyiségben, légtérben (légtér-összeköttetésre figyelemmel), amelyben mesterséges elszívóberendezés depressziót hozhat létre. Ha a gépi elszívás reteszelve van a tüzelőberendezés üzemelésével és szerelési nyilatkozat rendelkezésre áll, a telepítésnek akadálya nincs."

Az esetlegesen előforduló mesterséges elszívóberendezés(eke)t (pl. konyhai páraelszívó) tehát méretezett levegőutánpótláshoz kell reteszelni (pl. ablaknyitás érzékelő megfelelő méretű ablakon). Így az nem tud depressziót létrehozni, és a tüzelőberendezéshez reteszelni szükségtelen.

Tulajdonságok:
Legfeljebb 400 °C füstgáz hőmérsékletig
Vezeték nélküli hatótáv max. 50 m (szabad rálátás esetén)
Kapcsolható teljesítmény: 1800 W (8 A)
Ablaknyitás érzékelő tápellátás: 1x 3V CR 2477
Kandalló füstcső hőérzékelő tápellátása: 3x 1,5V Alkali elem AAA
Vezérlő tápellátás: 230 V / 50 Hz
Kommunikációs frekvencia: 434 MHz
Vezérlő mérete: 60 x 125 x 90mm
Rádiós nyitásérzékelő: 60 x 30 x 15mm
Füstgáz-hőmérséklet jeladó: 36 x 97 x 14mm
Komplett készlet, elemeket és telepítési segédanyagokat tartalmazza
Adatok
Vonalkód
10044
Cikkszám
PT_AS5030_3