Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat AS 510 biztonsági retesz

Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat AS 510 biztonsági retesz
Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat AS 510 biztonsági retesz
Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat AS 510 biztonsági retesz
Vezeték nélküli elszívás vezérlő aljzat AS 510 biztonsági retesz
2023.12.05
27 515 Ft (21 665 Ft + ÁFA)
Ezzel a biztonsági készülékkel megelőzhető, hogy például a konyhai páraelszívó mérgező szénmonoxid visszaáramlást okozzon a kandallóból vagy egyéb tüzelőberendezésből a lakótérbe.

Mindössze helyezze az ablaknyitás érzékelőt a konyhai páraelszívóhoz legközelebbi, megfelelő méretű, bukóra nyitható ablakra, a vezérőt pedig a páraelszívó villásdugója és az aljzat közé.
Mostantól a páraelszívó csak nyitott ablak esetén lesz működőképes, így nem lesz képes a kandallóból visszaszívott szénmonoxiddal telíteni a lakás levegőjét. További előny, hogy a páraelszívó hatásfoka is jelentősen javul a megfelelő levegő-utánpótlásnak köszönhetően.
Az ablaknyitás érzékelő és a vezérlő közt vezeték nélküli a kapcsolat, a beszerelés semminemű előkészítést, vésést, vezetékezést nem igényel. Bármikor, utólag is, percek alatt beépíthető.
Részletek
Miért van erre szükség?
Elsősorban az Ön és családja biztonsága érdekében.

Ezen kívül, az MSZ 845 számú "kémény szabvány" is előírja, tehát lakóház légterében telepített kémény vagy tüzelőberendezés használatba vételi engedélyének kiadásakor a katasztrófavédelem meg fogja követelni ezt a biztonsági eszközt.

Idézet a "kémény szabványból":

"4.3.3. Égéstermék-elvezető berendezéshez csatlakozó, nyitott égésterű tüzelőberendezést nem szabad telepíteni olyan helyiségben, légtérben (légtér-összeköttetésre figyelemmel), amelyben mesterséges elszívóberendezés depressziót hozhat létre. Ha a gépi elszívás reteszelve van a tüzelőberendezés üzemelésével és szerelési nyilatkozat rendelkezésre áll, a telepítésnek akadálya nincs."

Az esetlegesen előforduló mesterséges elszívóberendezés(eke)t (pl. konyhai páraelszívó) tehát méretezett levegőutánpótláshoz kell reteszelni (pl. ablaknyitás érzékelő megfelelő méretű ablakon). Így az nem tud depressziót létrehozni, és a tüzelőberendezéshez reteszelni szükségtelen.

Tulajdonságok:
Vezeték nélküli hatótáv max. 50 m (szabad rálátás esetén)
Kapcsolható teljesítmény: 1800 W (8 A)
Érzékelő tápellátás: 1x 3V CR 2032
Vezérlő tápellátás: 230 V / 50 Hz
Kommunikációs frekvencia: 434 MHz
Vezérlő mérete: 55 x 109 x 73 mm
Rádiós nyitásérzékelő: 35 x 82 x 16 mm
Komplett készlet, elemeket és telepítési segédanyagokat tartalmazza
Adatok
Vonalkód
10063
Cikkszám
PT_AS510
Hasonló termékek