Új jelszó kérése

Cserépkályha áramlástechnikai méretezés, tervezés, építés

Fő kategória >Cserépkályha áramlástechnikai méretezés, tervezés, építés

A cserépkályha építésekor a szabványok szerint hő és áramlástechnikai méretezés ajánlott (és kötelező). Külső égési levegő bevezetés kiépítésekor feltétlenül méretezni kell legalább a levegő csatornát! Ehhez segítséget nyújthat a következő segédlet: Levegő csatorna méretezési segédlet megnyitása Komplett, MSZ EN 13384 és MSZ EN 15544 szabványok szerinti méretezést szolgáltatásként nyújtunk. Ehhez vegye fel velünk a kapcsolatot

  Cserépkályha, téglakályha, vakolt kályha tervezés, építés
Teljeskörű cserépkályha tervezési szolgáltatás építéssel, vagy a nélkül.
További információ 
  Cserépkályha, téglakályha, vakolt kályha áramlástechnikai méretezés
Komplett, MSZ EN 13384 és MSZ EN 15544 szabványok szerinti méretezést szolgáltatásként nyújtunk. Ehhez vegye fel velünk a kapcsolatot. Az árat a konkrét feladat ismeretében egyedileg határozzuk meg.

Miért jó egy kályhát az építés előtt méretezni?
- egyrészt a jelenleg érvényes kémény szabvány (MSZ 845) szerint minden tüzelőberendezés üzembe helyezése előtt kötelező az MSZ EN 13384 szabványsorozat szerinti méretezés.
- a cserép(kályhák) égési levegő igénye igen magas (tüzelés közben 100-200 m3/óra), ezért a levegő bevezetés, kémény, és a kályha füstjáratai alapos áramlástechnikai méretezés igényelnek, különben az égés levegő elllátása elégtelen lehet. Ez nagyban csökkentheti a kályha hatásfokát, élettartamát, nehezítheti a használatot és növelheti a károsanyag kibocsátást.
- mivel a kályhákban általában nincs égési levegő szabályzás, a helyes működés csak a pontos méretezéssel biztosítható.
- mint minden tüzelőberendezés esetén, a cserépkályhák esetében is károsanyag kibocsátási határérétékek vannak érvényben. Ezeknek való megfelelés az MSZ EN 15544 és MSZ EN 13384-1 szabványok szerinti méretezéssel biztosítható és igazolható.
- a cserép(kályhák) teljesítmény tartománya a teljesítmény méretezéssel igazítható a mai új házak (akár passzívházak) érzékeny energiamérlegéhez.

További információ 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.